Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę.

Akceptuję

 
Ikonka kontrastu Zresetuj wielkość czcionki Powiększ czcionkę jednokrotnie Powiększ czcionkę dwukrotnie

Ekosztuczki w kuchni

Smalec z białej fasoli, pasztet z cukinii, „czekoladowy” krem z awokado i orzechów, kotlety mielone z ciecierzycy – to tylko część ze smakołyków przygotowanych przez uczniów w ramach „Bielańskiego Dnia Dobrego Jedzenia”.

Wgościnnych progach Szkoły Podstawowej nr 352 przy ul. Conrada 6 zaprezentowały się wszystkie bielańskie szkoły podstawowe, a sztuczkom w kuchni towarzyszyły ekologiczne zagadnienia – nie marnuję jedzenia, dbam o środowisko, jem zdrowo.

Na poszczególnych stanowiskach można było spróbować potraw, otrzymać przepis oraz dowiedzieć się o dobrych i ekologicznych praktykach w kuchni. Brawo bielańska młodzież… To teraz na śniadanie kanapka z pasztetem z cukinii.

Priorytetem wielu bielańskich szkół jest kształtowanie wśród dzieci prawidłowych nawyków żywieniowych i aktywnego spędzania czasu wolnego.

MB

Marzec 2021
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Sytuacja na bielańskich ulicach

Warszawa, Nasze Bielany